Renée Joosten

Via Facebook kwam ik een oproep tegen om je op te geven voor een weerbaarheidscursus voor vrouwen. Vooral het aspect dat de cursus de fysieke maar ook de mentale weerbaarheid aanpakt, sprak mij aan.
De cursus werd gegeven door Esther Louwes en Robert Eelen. Esther Louwes had ik al ontmoet op de opening van Studio Omdat en het klikte direct. Esther is een hele open en vriendelijke vrouw en inspireerde mij met haar verhaal over vitaliteit.
Het tweede uur werd gegeven door Robert Eelen, dit uur staat vooral in teken van fysieke weerbaarheid. Dit sprak mij aan omdat ik in mijn beroep als dokters assistente te maken kan krijgen met zowel verbaal als fysiek agressieve patiënten.
De cursus “Omdat wij Zijn!” heeft een duur van 6 weken en het eerste uur wordt er gewerkt aan de mentale weerbaarheid. Bij het invullen van een vitaliteit vragenlijst tijdens het eerste uur van de eerste training, zijn we (alle cursisten) er achter gekomen dat er in de groep een grote behoefte is aan autonomie.
We werken nu aan de doelen die uit het ” Vitaliteitsweb” kwamen. Hoe kun je werken zonder in een keurslijf te moeten? Zonder dat mensen over je grenzen heen gaan? Hoe krijg je zelf beschikkingsrecht?
Kijken wat echt belangrijk voor je is. Welke mensen neem je mee en van welke mensen kun je beter afscheid van nemen. Hoe verander je gewoontes, waar moet je focus op liggen. Tijdens de cursus is er veel ruimte voor interactie en door de vragenlijst voelt de cursus heel erg op maat en adaptief.

Na een uur informatie en heel erg met en in je hoofd bezig geweest te zijn, gaan we naar de zaal en daar gaan we nog een uur samen knallen met Robert. Robert is een rustige instructeur, duidelijk in zijn instructies en heel erg kundig.
We leren verschillende trap en stoot technieken, klemmen en verwurgingen en vrijkomen uit verschillende benarde situaties. Ondanks dat de situaties waar je op leert inspelen soms heftig zijn, voelt de setting altijd veilig en vertrouwd.

Studio Omdat is ook heel stijlvol ingericht en voelt niet als een sportschool aan, maar meer als een gezellige woonkamer waar je je welkom voelt.

Scroll naar top